SKIBE

Der findes ikke en facitliste på den perfekte båd til langturssejlads. Alt afhænger af øjnene som ser, og hvad man, hver især, vægter højest. Der er dog nogle ting, som er vigtigere end andre. 

For os er sikkerhed det vigtigste aspekt når vi vælger en båd og det handler ikke om at fylde båden med alverdens sikkerhedsudstyr, som til dels bare giver en falsk tryghed - det handler om bådens konstruktion, dimensioneringen af riggen samt at prioritere de ting som er årsag til langt de fleste ulykker i forbindelse med langturssejlads. Bådene har det udstyr, vi mener er nødvendigt, men vi prøver at holde tingene så simple som muligt.
En anden meget vigtigt faktor i forhold til sikkerhed er besætningens samlede kompetencer, evnen til at være forudseende samt udvise handle- og dømmekraft når det er nødvendigt.

Alle bådene i Fællesskab på Vand er konstrueret til at sejle på de store oceaner og vi har gennem årene været i alt slags vejr og bådene har vi altid kunnet stole på selvom himmel og hav stod i et.