top of page

DYKNING

Dykning er en af vores passioner og en central del af eventyret ombord på ORBIT, ATLAS, ANACONDA, WOW og LUNA. På SIRIUS dykkes i mere begrænset omfang og for det meste på egen hånd. Man kan godt tage uddannelse mens man er ombord på SIRIUS og det koordineres direkte med dykkerinstruktøren på ATLAS/LUNA. Kan du, af en eller anden årsag, ikke dykke eller har du ikke lyst til at det skal fylde så meget på dit eventyr, så er SIRIUS den rette båd for dig.

Dykning er balsam for sjælen. Vi glædes, forundres og imponeres af naturens mangfoldighed. Dykning er både en fælles oplevelse, men også en individuel rejse i et tredimensionelt rige, som med garanti bidrager til vores fortsatte fascination af alt det, som findes under overfladen.
 
Nogen gange er det de store fisk og pattedyr, som fascinerer os, andre gange de helt små Nudi Branches og finurlige creatures, som gemmer sig i undervandslandskabet. Et vrag fra 2. Verdenskrig vækker en følelse af ydmyghed og giver et historisk perspektiv. Klippelandskaber omringet af fiskestimer eller sandbunde med stimer af hammerhajer - vi har ikke oplevet to identiske dyk og det kommer vi nok heller aldrig til. En ting er sikkert og det er at vi aldrig bliver trætte af livet under overfladen.

Uddannelse ombord samt fundyk

 

Hvis du ikke er uddannet dykker allerede, så kan du blive det ombord. Vi anbefaler at du gennemfører uddannelse ombord. Det har vi selv gjort og vi mener at det er det bedst mulige afsæt til en tryg og spændende fremtid som dykker.
 

At lære at dykke handler helt basalt om tryghed og den tryghed får du ombord. Vi har/tager den tid, som er nødvendig for at opbygge din tryghed. Andre fordele ved at tage uddannelse ombord er blandt andet, at det ofte er små hold med få elever, instruktør og divermaster taler dit sprog og du har både dykkerinstruktør og divemaster lige ved hånden, hvis et spørgsmål skulle presse sig på. Dykkeruddannelser ombord organiseres og styres af dykkerinstruktøren ombord og har ikke noget med båden at gøre.

De dykkerkurser som udbydes på bådene spænder bredt - de retter sig både mod den uerfarne, som aldrig har været under vandet samt den erfarne dykker med hundredvis af dyk. PADI's uddannelsesystem er logisk opbygget ud fra, hvor erfaren man er. Det er vigtigt kontinuerligt at styrke sine kompetencer og dermed, personligt, blive en bedre dykker og samtidig en makker man kan dykke trygt sammen med.

Forvent at du som minimum skal gennemføre Open Water og Advanced Open Water kurserne og meget gerne deep diver/Wreck Diver og Rescue Diver. Det bunder i flere ting. Dels kræver mange af de steder eller typer af dyk, vi dykker, at du har visse færdigheder. Dels ønsker vi at skabe et højt niveau af sikkerhed i forbindelse med dykningen og det opnås gennem uddannelse og erfaring. Hvis du skal påmønstre en af bådene i Stillehavet, så anbefaler vi at man tager Deep Diver uddannelsen. Der er så mange dykkerspots, hvor det interessante sker mellem 30-40 meter.

 

Skal du sejle i området omkring Coron i Filippinerne eller på togt 26-1 hvor vi besøger Chuuk Lagoon, så giver det rigtigt god mening at uddanne sig til Wreck Diver idet vi kommer forbi nogle helt fantastiske vrag og for at kunne dykke ind i vragene, så skal man være Wreck Diver.

Læs mere om dykkeruddannelse, priser på dykkerkurser, fundyk, dykkercomputer og logbog her
 

En dykkerdag

En dykkerdag

Afspil video
bottom of page