top of page

HELHEDSOPLEVELSEN

At rejse på langtur er et eventyr - en helhedsoplevelse som er kontrastfuld og hvor personlig udvikling, fællesskab samt natur og kulturoplevelser er i højsædet. Det er afgørende at gaster ikke opfatter det at være gast, som et produkt eller en pakkerejse man har købt hos et rejsebureau. Det er et unikt fællesskab, man aktivt tager del i og medansvar for. Fællesskabet kan både kan være en begrænsning på nogle områder, såvel som det mest givende ved hele oplevelsen. Hør herunder Benedicte, Caroline og Anton fortælle om deres oplevelser som gast.
Helhedsoplevelsen kan opdeles i følgende faser: Infomødet, forberedelsesfasen, opholdet ombord på båden inkl. en evaluering samt en refleksionsfase når du er kommet hjem fra dit eventyr. Herunder kan du læse lidt mere om de enkelte faster:

Informationsmødet:
Her møder du os første gang. Det er også her du kan møde andre interesserede og måske kommende rejsefæller. Vi har jævnligt tidligere gaster med til informationsmødet, så du evt. kan stille spørgsmål direkte til dem. Vi anbefaler at du har læst vores hjemmeside igennem inden informationsmødet - der er en masse informationer, som er essentielle for at forstå hvad langturssejlads er og ikke er. Informationsmødet varer ca. 1,5 time og vores informationsmøder foregår online via Zoom. 

Forberedelsesfasen:
Når man har fået en plads på båden, så bliver man inviteret med i en facebookgruppe. Her finder man ud af hvem man skal dele eventyret med og evt. følges med ud til båden. Her sparrer/koordinerer man med de andre som man skal på eventyr med i forhold til forsikring, vaccinationer, visum og en masse andre gøremål. Ligeledes får du mulighed for at gennemføre evt. eLearning hvis du ønsker at gennemføre en eventuel dykkeruddannelse mens du er ombord. Når du har fået en plads på en af bådene, så kan du hoppe med til vores ugentlige spørgetimer og få svar på evt. spørgsmål du måtte have. 
Du får, som gast, adgang til et lukket gasteforum, hvor der ligger rigtigt mange informationer om hvordan du får mest ud af dit kommende eventyr. Der ligger blandt andet vores tidligere gastekurser i en online version, som kun vores gaster får adgang til.
 
Opholdet på båden inkl. evaluering:
Ombord træder man ind i fællesskabet med sin person og undervejs finder man sin plads i fællesskabet samt nyder alle de nye indtryk man oplever undervejs. Undervejs bliver man konfronteret med sider af sig selv, som kan være en øjenåbner for, at man har nogle personlige sider at arbejde med fremadrettet.  Det kan være hårdt og angstprovokerende, men det er en gave i forhold til personlig udvikling. De fleste af vores gaster finder også personlige ressourcer i udfordrende situationer, som de måske ikke var klar over, at de havde og det styrker både fællesskabet og gastens eget selvværd og det er en af de absolut største glæder ved at skabe rammerne for eventyr.
Der kommer til at være udstyr på bådene undervejs, der går i stykker og der kan være perioder hvor der skal repareres noget på båden før man kan komme videre. Reparationer og vedligeholdelse er noget af det som styrker fællesskab og medejerskabsfølelsen allermest og langt de fleste gaster synes det har været en meningsfuld og givende del af eventyret. 
 
Evalueringsmøde gennemføres ombord på båden inden der afmønstres og det er vigtigt at få italesat de generelle oplevelser, glæder og udfordringer der har været undervejs. Har man forslag til forbedringer eller ros til hele processen man har været igennem så er det også her at man kommer med de input. Når man forlader båden så er alt italesat og alt afregnet.​

Refleksionsfasen:
Når du er kommet hjem efter dit eventyr, så vil der gå noget tid med at fordøje alle de indtryk du har fået under dit ophold på båden. Du vil formentlig føle en form for tomhed idet du er vant til at have mennesker omkring dig 24 timer i døgnet. Du har fået venner for livet på dit eventyr og de er altid gode at snakke med, hvis du synes det er lidt nederen at komme hjem til Danmark igen.
 

Livet som gast
bottom of page