top of page

PROJEKTETS HISTORIE

KORT HISTORIK:
Første gang vi sejlede langtur I 2001 anede vi ikke hvad det var vi havde kastet os ud i. Vi var draget af eventyret og følte os både uovervindelige og udødelige. Specielt de første 3-5 år lavede vi mange fejl og fuckups. Det var en hård læringsproces og vi har gjort os mange dyrekøbte erfaringer gennem årene.

Vi har fejlcastet gaster og haft gaster som blev skuffede og ikke fik den oplevelse de havde forventet/håbet på. Vi har været forsinket fordi vi var tidsoptimister og efterfølgende har måttet ændre planer - alt sammen med økonomiske konsekvenser for både gaster og os selv. Vi har løbet unødige ricisi såsom at sejle ud på tvivlsomme vejrudsigter fordi vi skulle nå at hente eller aflevere en gast, vi har dykket dybere end sund fornuft og tænkt det går nok og det gjorde det. Vi har truffet upopulære beslutninger og været på grænsen til at sige fuck det her lort. Vi har haft traumatiske oplevelser undervejs som har sat deres præg i os efterfølgende - vi har haft naturoplevelser som ville få BBC's "The Blue Planet" til at falme og fællesskabsoplevelser som har givet os nogle af de største lykkefølelser. Kort sagt vi har oplevet the lowest lows and the highest highs og  vi er her stadig og det er vi af en simpel grund - langturssejlads er så givende på alle parametre.

Vi har gennem årene været i en konstant proces med at finde en måde at organisere projektet på så vi overholdt både lokale love, danske love og samtidig havde et projekt hvor der var et ansvarligt økonomisk fundament til at  imødekomme de udfordringer som følger med det at sejle langtur. Penge har aldrig og kommer aldrig til at være formålet med vores engagement i langturssejlads.
 
I slutningen af 2021 var vores individuelle langtursprojekter presset i bund. Corona havde, på det tidspunkt, plaget os i næsten to år og verden var lukket ned og det var, med vores øjne, noget af det værste der kunne ske. Økonomien var fuldstændigt smadret og vi måtte hver især gå tiggergang hos familie, venner og andre som så et lys i os. Gode relationer gik tabt under coronaperioden og vi var tæt på at kaste håndklædet i ringen, men gjorde det ikke.

Vi fandt styrken i fællesskabet og hjalp hinanden. Vi fik knyttet endnu stærkere bånd i den periode. Vi havde på det tidspunkt 20 års erfaring med langturssejlads og vi var dybt taknemmelige for de mere end 2000 gaster som gennem årene har gjort os klogere på fællesskabets glæder og udfordringer. Vi var taknemmelige for de utallige sømil vi har sejlet, det hårde vejr vi havde oplevet samt alle de forbandede ting som er gået i stykker gennem årene - også tak til corona for at gøre os klogere på mange områder. Alt i alt har det hele medvirket til at vi nu er kommet nærmere en opskrift på hvordan vi griber langtur an i dag, men også erkendt og accepteret at det aldrig bliver det perfekt og det er ok, så længe vi gør vores bedste og lever op til vores kerneværdier og det gør vi.
 

bottom of page