top of page

KAJAK OG SUP PÅ BÅDENE

Vi har gennem årene fået så mange fantastiske oplevelser i kajakkerne ombord.

De sidste par år er der kommet SUP boards til og de er nemme at gå til. SUP bliver ofte brugt til kortere ture eller leg. Man skal ikke bruge så meget udstyr og så er det rigtig god træning at padle en tur.

Hvis man ønsker at benytte SUP boards til længere ture end til hygge omkring båden, mellem bådene eller inden for synsrækkevidde og under gode vind og vejrforhold så er det et krav, at man som gast kan demonstrere færdigheder svarende til SUP IPP1-2 norm for at benytte SUP boards ombord. Du kan læse mere om indholdet af SUP IPP 1-3 her.
 
Kajakkerne bruger man ofte til de lidt længere ture. De er meget mere stabile og sikre at sejle lidt længere ture i. De er ikke så vindfølsomme og så er de hurtige. Der er også mulighed for at lege med teknik og øve rul. Ønsker man at bruge kajakkerne ombord, så skal man have IPP 2 certifikat eller tilsvarende niveau. Du kan læse mere om hvad et IPP2 kursus omfatter her. 

Hvis du mener at du har kompetencerne som er beskrevet i de links der er henvist til opover, så kan der godt dispenseres for at du ikke har et bevis på det. Du skal dog sende en video til os hvor du demonstrerer de egenskaber der er beskrevet i de to links. Alternativt skal du have en certificeret instruktør til at dokumentere og underskrive at du har gennemgået indholdet af SUP 1+2 og/eller IPP2.
 
SUP boards og/eller kajakkerne er en fast del af eventyret på bådene og det er det af flere årsager. Det er gennem årene blevet tydeligt for os hvor vigtigt det er at komme væk fra båden og bruge tid for sig selv eller sammen med en anden. Det er ligeledes en god måde at få lidt adspredelse og motion på.

Hvis man skal tage et kajak eller SUP kursus, så anbefaler vi Ærø Kajakudlejning
. Det er det skønneste sted på Ærø og et dejligt afbræk fra hverdagen. Man kommer ned i tempo og Teglværkspladsen er en oase som emmer af god stemning og hygge. Læs mere her.
 
Kajakker:
Kajakkerne på ATLAS og SIRIUS er plastikkajakker og der er skørter, pagajer, pumper og pagajflydere. Bemærk der er ingen svømmeveste.

SUP boards:
Der er SUP boards, leash, padler og pumper på alle både, men ingen svømmeveste.

Udstyr på bådene:
ORBIT: 4 SUP boards
ATLAS: 2 kajakker / 3 SUP boards
SIRIUS: 2 kajakker / 3 SUP boards
LUNA: 2 SUP boards
WOW: 2 SUP boards
ANACONDA: 1 SUP board

Kajak

Kajak

Afspil video
bottom of page