top of page

SYDVESTLIGE STILLEHAV

- Cook Islands, Tonga, Fiji

Det er store naturoplevelser man normalt forbinder med disse fantastiske lande og det er med rette. Vi har været her tidligere og haft store oplevelser, men også velvidende om at vi skal tilbage og det er nu.

 

New Zealand i syd har en mangfoldighed som i særklasse er unik i forhold til de områder vi sejler i. Her er både gletsjere, pingviner, palmer og super dykning. Her er bjerge og storbyer og mulighederne er utallige. 

 

Fiji og Tonga er mere “normale” destinationer for os og der er tropeidyl og varmere vand. Her er en kultur, som er unik selvom der er stor forskel på Tonga og Fiji møder man hjertevarme begge steder. Dykningen er rigtig god på begge destinationer.

New Zealand

New Zealand er nok et af de mest interessante lande vi har besøgt i løbet af de sidste 12 års sejlads. Mulighederne for landaktiviteter er helt i særklasse og det er kun tiden og fantasien, som sætter grænser. Havet bugner af fisk og aktivitet. Der er rigtig mange hvaler, delfiner og andre pattedyr.

Dykningen kender vi kun i begrænset omfang, men Poor Knights og Rainbow Warrior er nogle af de dykkerspots vi helt sikkert skal gense. Vandet er noget koldere end længere mod nord og det betyder, at der er noget andet liv, men også at man nok skal have en lidt tykkere våddragt.

Tonga

Tonga er smukke tropeøer med noget turisme, men der er også gode muligheder for at opleve den uspolerede natur ved nogle af de lidt mere afsidesliggende øer. Der er en årlig regatta og så er der gode muligheder for at snorkle med pukkelhvaler mellem juni og september.

Tonganerne er flinke og gæstfrie mennesker og jo længere man kommer ud, jo mere bliver man inddraget i deres daglige liv. Dykningen byder både på masser af fisk, koraller, huler og vrag.

Fiji

Her er der mulighed for at opleve både primitive områder samt de mere turistede områder. Der er gode provianteringsmuligheder og man kan få næsten alt til en fornuftigt pris.
 
Dykningen er imponerende og vi har kun kendskab til en brøkdel af den på nuværende tidspunkt. Fiji er kendt som “Soft Coral Capital of the World” og det er ikke uden grund. Her er muligheder for at se mange forskellige slags hajer blandt andet tigerhajer og tyrehajer. 
 

bottom of page