top of page

FRANSK POLYNESIEN

SI23-4

Skærmbillede 2022-02-18 kl. 11.05.16

Påmønstring:
15/9

Tahiti

Afmønstring:
12/1

Marquesas

Skib:

SIRIUS


Antal sømil: 

Ca. 1600

Highlights:

Oceansejlads, hajer, delfiner, krystalklart vand, bounty, kajak, fiskeri, hiking.

Beskrivelse:

Dette togt er det længste og mest krævende togt vi har i Fransk Polynesien. Hvis du vil have det absolut bedste af Fransk Polynesien, så er det togtet for dig.

Togtet starter på Tahiti hvor der påmønstres og klargøres til turen. Det er her vi provianterer stort til det meste af togtet samt afslutter de sidste praktiske projekter, så båden er klar til turen. Vi sejler en tur til Moorea og retur til Tahiti for lige at få testet søbenene inden turen går mod atollerne.

På Tahiti og Moorea er der mange smukke landoplevelser som er værd at kigge nærmere på. Denne første del af turen varer forventeligt ca. 2-4 uger.

Turen til atollerne tager et par dage og her findes nogle af verdens bedste dykkerspots og dem skal vi også kigge nærmere på med snorkel. Vi har et indgående kendskab til de fleste af de atoller vi besøger og vi ved hvor man snorkler, hvor man kaster anker og hvem man tager fat i hvis man har brug for hjælp.

 
Tuamotuatollerne er rigtigt god sigtbarhed, delfiner, masser af hajer, store fiskestimer, bountystrande og palmer. Her er fantastiske roture i turkisblåt vand og kajakker og SUP boards bliver flittigt brugt. Denne anden del af togtet og er primært dagsejladser samt sejladser af op til 36 timers varighed. Den varer forventeligt ca. 5-8 uger.

Fra Tuamotuatollerne sejler vi den lange tur op mod Marquesas og det er en sejlads på 5-8 dage afhængig af vind og vejrforhold. Det kan være en udfordrende tur, hvor man virkelig får testet sine søben og finder ud af om længere sejladser er noget for en. Man kommer ind i sejladsrutiner og får en masse erfaring med at stå bag rattet både i dagslys og om natten. Man sætter og trimmer sejl, bliver fortrolig med brugen af det elektroniske setup og så har man tid til at reflektere over livets finurligheder.
Glæden er altid stor når man ser de smukke bjergrige øer dukke op i horisonten og når man har kastet anker i en af de smukkeste bugter på jorden, så vælter følelserne frem i en og man føler sig så priviligeret over at være præcist på dette sted, på dette tidspunkt.

Marquesas er omgivet af planktonrigt vand og det betyder, at sigten for det meste ikke er den samme som på atollerne, men til gengæld er der et liv man ikke ser andre steder. Her er mantarays, hammerhajer og et væld af fisk og underlige creatures man ikke var klar over fandtes. Vi har sejlet her siden 2001 og så kender vi spots ingen andre kender. Her er vandfald, vilde heste, geder, vildsvin og uspolerede hikes. Der er ligeledes masser af frugt og grønt, hvilket er kærkomment efter måneder på Tuamotuatollerne. Vi har gode lokale venner på Marquesasøerne og det giver en unik mulighed for at komme ind under huden på de lokale og få adgang til kultur og naturoplevelser, som er meget få mennesker forundt. Denne tredje og sidste del af togtet varer ca. 5-8 uger. 
Fiskeriet er rigtig godt, så vi forventer at få noget på krogen og spisebordet.

 

Der skal forventes ca. 2-5 arbejdsdage pr. md. på dette togt.

bottom of page