top of page

SØSIKKERHEDSKURSUS

At færdes på havet i en båd er noget af det mest fantastiske man kan foretage sig. Følelsen af frihed og det at komme væk fra en travl hverdag fylder kroppen med velvære. Langt størstedelen af tiden foregår sejlads uden problemer, men indimellem vil alle sejlere opleve situationer hvor tingene spidser til. Det kan være at det blæser voldsomt op, det kan være vandindtrængen i båden, en som kommer til skade under en utilsigtet bomning eller en person som falder over bord. Vi har selv prøvet lidt af hvert gennem årene og enkelte gange har oplevelsen sat sine spor i os lang tid efter hændelsen.

Vi samarbejder med mOcean omkring gennemførelsen af søsikkerhedskurser for alle som er interesseret i at blive klogere på en del af de udfordringer man møder på havet. Alle gaster som skal på langtur med ORBIT, ATLAS eller SIRIUS skal gennem mOceans søsikkerhedskursus og det skal de for at få en bedre forståelse for hvad man kan risikere at komme ud for når man sejler/lever på en båd. Hvis du ved hvordan du bedst håndterer en potentielt faretruende situationer og forstår hvad man skal være opmærksom på, så giver det en større tryghed at færdes på havet og i yderste konsekvens kan det redde liv.


Vi har, på baggrund af egne erfaringer, udvalgt en række emner, som vi mener er væsentlige at have styr på ombord på en båd. Vi har i løbet af årene måtte gennemføre krisehåndtering enkelte gange og det er afgørende, at tage den efterfølgende håndtering seriøst for at undgå/reducere de psykiske konsekvenser af en traumatisk oplevelse.

Du får helt konkrete og håndterbare løsninger samt værktøjer til at håndtere de mentale udfordringer man står med i selve situationen samt i tiden efter.


Kurset indeholder følgende emner:

  • Generel sikkerhed/adfærd

  • Mand over bord

  • Brandslukningsudstyr

  • Evakuering/Redningsmidler

  • Vandindtrængen

  • Nødkommunikation

  • Krisehåndtering

  • Førstehjælpsudstyr

Varighed: 7 timer inkl. pauser.

Læs mere om mOceans søsikkerhedskursus her: www.mocean.dk

bottom of page