top of page

FRANSK POLYNESIEN

SI23-2

Skærmbillede 2022-02-18 kl. 11.05.16

Påmønstring:
15/3

Nuku Hiva

Afmønstring:
9/6

Tahiti

Skib:

SIRIUS


Antal sømil: 

Ca. 1200

Highlights:

Hiking, oceansejlads, fiskeri, snorkling, kajak/SUP

Beskrivelse:

På Marquesasøerne er man så langt fra turisme og civilisation, at man virkelig mærker nuet og hverdagens glæder. 

Vi kender øerne rigtig godt, vi ved hvor man kan/skal kaste anker, hvem man skal være venner med og hvor de gode snorklespots er. Snorklingen er unik og vi ser på stort set alle togter både mantarays, hammerhajer og meget mere. På land er der masser af toppe at bestige og er man heldig, så spotter man vilde heste, geder og vildsvin. Sejladserne på Marquesas er primært dagsejladser.

 

Fra Marquesas sætter vi kurs mod Tuamotuatollerne og det er en sejlads på 3-4 dage afhængig af vind og vejrforhold. Det er normalt en rigtigt fin tur, men det kan også være en udfordrende tur, hvor man virkelig får testet sine søben og finder ud af om længere sejladser er noget for en. Man kommer ind i sejladsrutiner og får en masse erfaring med at stå bag rattet både i dagslys og om natten. Man sætter og trimmer sejl, bliver fortrolig med brugen af det elektroniske setup og så har man tid til at reflektere over livets finurligheder.
Glæden er altid stor når man ser de smukke atoller og palmerne dukke op i horisonten og når man har kastet anker i turkisblåt vand, så får man bare lyst til at springe på hovedet i vandet.

 

På Tuamotuatollerne findes nogle af verdens mest kendte dykkerspots og dem skal vi også kigge nærmere på med snorkel. Vi har et indgående kendskab til de fleste af de atoller vi besøger og vi ved hvor den gode snorkling er, hvor man kaster anker og hvem man tager fat i hvis man har brug for hjælp. Tuamotuatollerne er rigtigt god sigtbarhed, delfiner, masser af hajer, store fiskestimer, bountystrande og palmer. Her er fantastiske roture i turkisblåt vand og kajakker og SUP boards bliver flittigt brugt. Og så er der også tid til bål og snobrød på stranden og bare chille ombord eller i land.


Sidste del af togtet bliver sejlads fra atollerne til Tahiti samt ophold på Tahiti. Sejladsen varer 1-2 døgn og her nyder man sidste nattevagt og takker båden for at bringe os sikkert frem til sydhavets metropol Tahiti. Her kan man få franske oste, vin og alt hver hjertet ellers begærer og det er dejligt efter lang tid i isolerede områder. På Tahiti er der mange smukke landoplevelser, hyggelige restauranter og kultur som også er værd at kigge nærmere på mens man er her. 
 

Der skal forventes ca. 2-5 arbejdsdage pr. md. på dette togt.

bottom of page