top of page

KAJAK OG SUP PÅ BÅDENE

Vi har gennem årene fået så mange fantastiske oplevelser i kajakkerne ombord på ORBIT og ATLAS. De sidste par år er der kommet SUP boards til og de kan nogle af de samme ting som kajakkerne og er nemme at gå til.

 

Der er dog stadig stor forskel på SUP og kajak. SUP bliver ofte brugt til små hurtige ture eller leg, SUP er nemt og ligetil. Man skal ikke bruge så meget udstyr og så er det rigtig god træning at padle en tur.

 

Kajakkerne bruger vi ofte til de lidt længere ture. De er meget mere stabile og sikre at sejle lidt længere ture i. De er ikke så vindfølsomme og så er de hurtige. Der er masser af muligheder for at lege med teknik og øve rul og eskimoredninger.

 

Fælles for både kajak og SUP er at de er primære redskaber til at komme væk fra bådene og få lidt alenetid. Det er vigtigt når man bor tæt sammen og stort set er sammen 24 timer i døgnet. Det er samtidig en af de bedste måder at få dyrket noget motion undervejs på eventyret.

 

SUP boards og/eller kajakkerne er en obligatorisk del af eventyret på bådene og det er det af flere årsager. Det er gennem årene blevet tydeligt for os hvor vigtigt det er at komme væk fra båden og bruge tid for sig selv eller sammen med en anden. Det er ligeledes en god måde at få lidt adspredelse og motion på.


Det er et krav, at man som gast har minimum et 6 timers SUP kursus for at benytte SUP boards ombord. Ønsker man at bruge kajakkerne ombord, så skal man have IPP 2 certifikat eller tilsvarende niveau.

Vi anbefaler mOceans SUP-kurser. Læs mere om deres SUP-kurser her: www.mocean.dk. mOcean gennemfører ikke kajakkurser i 2022, men vi henviser til vores mangeårige samarbejdspartner Ærø Kajakudlejning som har det skønneste sted på Ærø. Kurserne er åbne for alle.

 

ALLE gaster bliver opkrævet for brug af SUP/kajakker ombord. Det koster 1.000 at benytte SUP/kajakker for hele den periode man er ombord.

 

Kajakker:

Vores kajakker er plastikkajakker og vi har skørter, pagajer, pumper og pagajflydere. Bemærk der er ingen svømmeveste.


SUP boards:

Vores SUP boards er på ATLAS og SIRIUS faste SUP boards og på ORBIT oppustelige SUP boards. Der er leash, padler og pumper, men ingen svømmeveste.

Udstyr på bådene:
ORBIT: 2 kajakker / 2 SUP boards

ATLAS: 2 kajakker / 3 SUP boards
SIRIUS: 2 kajakker / 3 SUP boards

Kajak

Kajak

Afspil video
bottom of page