HELHEDSOPLEVELSEN

At rejse på langtur er et eventyr, en helhedsoplevelse. Det er vigtigt, at man som gast sætter sig ind i hvad det omfatter og at man er indstillet på at eventyret og helhedsoplevelsen også omfatter sure pligter, trælse dage og at man indimellem skal grave dybt efter overskud.

Et eventyr - helhedsoplevelsen - er en kontrastfuld oplevelse, hvor personlig udvikling og fællesskabet er i højsædet. Det er afgørende at gaster ikke opfatter det at være gast, som et produkt eller en pakkerejse man har købt. Det er et unikt fællesskab, man aktivt tager del i.
 
Helhedsoplevelsen er en blanding af helt fantastiske natur og kultur oplevelser, glæder og udfordringer ved at bidrage/indgå i et langtursprojekt, med fokus på fællesskabet. Man må acceptere at fællesskabet både kan være en begrænsning på nogle områder, såvel som det mest givende ved hele oplevelsen. Man kommer formentlig også til at blive træt af nogle af de andre i fællesskabet, det er helt naturligt. 
 
Der kommer til at være udstyr på bådene undervejs, der går i stykker og der kan være perioder hvor der skal repareres noget på båden før man kan komme videre. Reparationer og vedligeholdelse er noget af det som styrker fællesskab og medejerskabsfølelsen allermest og langt de fleste gaster synes det har været noget af det mest givende i forbindelse med deres eventyr. Det er langturssejlads og det skal man være afklaret med.

Man bliver konfronteret med sider af sig selv, som kan være en øjenåbner for, at man har nogle personlige sider at arbejde med fremadrettet.  Det kan også være hårdt og angstprovokerende, men en gave i forhold til at udvikle sig personligt, så man bliver en bedre og mere glad udgave af sig selv fremover.
De fleste af vores gaster finder også ressourcer i udfordrende situationer, som de måske ikke var klar over, at de havde og det styrker både fællesskabet og gastens eget selvværd og det er en af de absolut største glæder ved at skabe rammerne for eventyr.

Helhedsoplevelsen består udover selve opholdet ombord af følgende vigtige dele: Informationsmødet og KICK OFF mødet (kun til og med 2022). Fra 2023 bliver det obligatorisk for gaster at deltage i seminaret "Gast på langtur" gennem mocean.dk. Informationsmøde, KICK OFF møde (2022) og seminar "Gast på langtur" (fra 2023) er obligatoriske for alle som ønsker at sejle ombord på bådene.
 
Informationsmødet
Her møder du os personligt for første gang. Det er også her du kan møde andre interesserede og måske kommende rejsefæller. Informationsmødet er todelt. Del 1 omhandler gennerelle informationer og betragtninger om det at være gast ombord på en båd. Hvad forventes der af en gast? Hvad kan du forvente, hvordan sikrer man sig en god gruppedynamik ombord. Vi fortæller ligeledes om udviklingen inden for langturssejlads og hvilke typer projekter som det er muligt at komme afsted med som gast og hvad man skal være opmærksom på som gast?
Denne del varer ca. 75-90 min.

Del 2 handler om vores projekter og værdier. Vi vil ligeledes fortælle om livet om bord, hvad man kan, hvad vi har af aktiviteter samt lidt om bådene, ruter, ledige pladser samt et hav af andre nyttige informationer.
Denne del varer ca. 30-45 min.
 
Det er vigtigt at du har læst vores hjemmeside grundigt igennem inden informationsmødet - der er en masse informationer, som er essentielle for at forstå hvad det er langturssejlads er og ikke er.
Informationsmødet varer ca. 2 timer og vi har både online og fysiske informationsmøder. Fysiske informationsmøder afholdes og online informationsmøder holdes via Zoom.
 
KICK OFF mødet (kun for gaster som skal afsted i 2022)
Når du har fået en plads på en af bådene, er det obligatorisk at du deltager til et KICK OFF møde (hvis du skal være gast i 2022). hvor vi uddyber nogle af de udfordringer, som kan opstå ombord. Det sker både via samtale samt gennem gruppeopgaver og fremlæggelser for resten af deltagerne. Planlæg at deltage i KICK OFF mødet så tidligt i forløbet og gerne det første som passer dig efter du har fået en plads på en af bådene. 

På KICK OFF mødet vil du møde andre kommende gaster, som skal med på bådene, måske samme båd og togt, som dig selv. KICK OFF mødet varer ca. 3 timer og foregår oftest på en hverdag fra 13-16 i København, så hav det med i planlægningen. Der er normalt mellem 20-40 personer til vores kickoff møder.

Seminaret "Gast på langtur" (for gaster som skal afsted i 2023 og fremefter) 
Gaster som skal afsted på bådene i 2023 skal deltage i seminaret "Gast på langtur". Dette seminar giver dig  viden og færdigheder så du er godt rustet når du påmønstrer en båd ude i verden.

Seminaret gennemføres i en weekend fra fredag kl. 15 til søndag kl. 17. Seminaret gennemføres på Sjælland og følgende er inkluderet: ​

 • Overnatning fra fredag til søndag

 • Aftensmad og dessert fredag og lørdag inkl. øl og vand

 • Morgenmad lørdag og søndag

 • Frokost lørdag og søndag inkl. øl og vand

 • Snacks, frugt, kaffe og the hele weekenden


Seminaret indeholder følgende:

 • Søsikkerhedskursus (8 timer) meritgivende i forbindelse med Yachtskipper 3 og Yachtskipper 1.

 • Førstehjælpskursus (8 timer) meritgivende i forbindelse med certificering som PADI Rescue Diver og PADI Divemaster.

 • Foredrag om Fransk Polynesien, do’s and dont’s

 • Foredrag om Sydøstasien og Mikronesien, do’s and dont’s

 • Foredrag af tidligere gaster

 • Foredrag af tidligere faste besætninger

 • Oplæg om forberedelse og forventninger

 • Oplæg og gruppearbejde i forhold til udfordringer mens du er gast

 • Oplæg om dykning, kajak, SUP, fiskeri og andet aktivitetsudstyr

 • Oplæg om pakkeliste, need og nice

 • Network/socialt samvær med andre gaster som har været og gaster som skal på langtur

 • Network/socialt samvær med tidligere og kommende faste besætninger

 

Der udstedes bevis i forbindelse med afslutning af seminaret.

Seminaret gennem af mOcean og tilmelding sker via mocean.dk.


Evalueringsmødet
Evalueringsmøder gennemføres ombord på ALLE bådene inden der afmønstres og det er vigtigt at får italesat de generelle oplevelser, glæder og udfordringer der har været undervejs. Har man forslag til forbedringer eller ros til hele processen man har været igennem så er det også her at man kommer med de input. Når man forlader båden så er alt italesat og alt afregnet.​