top of page

WECARE

Når man har boet på en båd og vænnet sig til at kunne se, dufte, høre, smage, føle og gå på opdagelse i havet og de omkringliggende øer hver eneste dag - så bliver kærligheden til naturen hurtigt endeløs.

INITIATIVET

Vi vil gerne give tilbage til naturen og til de små lokale øsamfund vi har mødt på vores eventyr. Sammen med fællesskabet ombord har de dannet grundlaget for de oplevelser vi har undervejs. Vi ønsker at være med til at sætte miljøet på dagsordenen for alle vores gaster og de mennesker vi samarbejder med. 

Vores initiativer spænder bredt og vi støtter lokale projekter, aktiviteter og hjælpepakker, laver beach cleanups og producerer bæredygtige produkter til eventyret. 

Alle som skal være gast ombord på en af bådene betaler et WeCare fee på 500 kr. De penge går til de projekter vi finder/laver/støtter undervejs og det føles rigtigt godt når man med få midler har været med til at sikre at bla. ca. 5000 små leather back turtles kravler ud i havet og starter deres eget lille eventyr eller når man medbringer gaver til lokalbefolkningen på de helt øde øer midt ude i ingenting.

 

CLEANUPS

Det er efterhånden de færreste steder her på jorden, hvor man ikke støder på tegn af menneskeskabt forurening af den ene eller anden slags. Det vi hyppigst støder på er plastik i alverdens udformninger eller fiskeudstyr (liner, net, kroge) der ikke længere er i brug. Begge dele ser vi både flydende til havs, i ny og næ på havbunden og i stor stil liggende på strande og andre kystnære områder. 

Forestil dig at solen bager fra en skyfri himmel, palmerne svajer over det turkisblå vand, mens du mærker sandet mellem tærene. Du kan ikke se et menneske i miles omkreds og det eneste du kan høre er havet når bølgerne ruller langsomt ind på stranden. Du kigger op og ser... at der ligger plastik så langt øjet rækker. Flasker, propper, poser, spande og brudstykker af ting man ikke længere kan se hvad har været. Det er svært at beskrive hvor ondt det gør i hjertet. Især når man ved hvilke konsekvenser det har for dyrelivet både i havet, på landjorden og i luften.  

Det vil vi gerne være med til at ændre på. Og det er selvfølgelig ikke så lige til som det lyder. 

Der hvor vi på bådene kan gøre en forskel, er på de øer og områder vi besøger. Der vil på hvert togt være minimum ét beach clean-up. En dag hvor vi finkæmmer et område - gerne i samarbejde med de lokale. Så er vi med til at vise dem, at vi har respekt for deres natur og at vi er taknemmelige for at besøge området som en del af vores eventyr. 

bottom of page