top of page

FAST BESÆTNING

På alle bådene er der faste besætninger. Normalt består den faste besætning af 2-3 personer: En kaptajn og en førstestyrmand og på enkelte både en Blæksprutte. Den faste besætning er på båden i 1-48 måneder af gangen og får i løbet af perioden et indgående kendskab til båden, til fællesskabet, til livet som langturssejler samt en masse fantastiske naturoplevelser.

At være fast besætning er yderst krævende. Man er på 24 timer i døgnet og har kun få fridage i løbet af den periode man er på båden. Man gennemgår som fast besætning en virkelig stor personlig udvikling i løbet af perioden. Man skal kunne rumme mange forskellige typer mennesker, man skal kunne holde hovedet koldt når situationen spidser til og så skal man have situationsfornemmelse og god dømmekraft.  

Som gast er det vigtigt at du bakker op om den faste besætning og aflaster dem i dagligdagen. Det gør du bla. gennem dit virke som "minister", ved at hjælpe dem med den daglige vedligeholdelse eller bare give dem et kram - de er almindelige mennesker som alle os andre og de knokler og gør deres bedste.

Vi har indimellem brug for fast besætning på skibene, så hvis du drømmer om at komme afsted på eventyr i en længere periode fx som kaptajn, førstestyrmand eller blæksprutte og har de rette kvalifikationer, det rigtige mindset og hjertet på rette sted, kan det muligvis blive dig. At være fast besætning er frivilligt arbejde, men man får stillet en køje til rådighed og så er der et par andre privilegier.

Hvis det lyder som noget for dig, så kan du finde et ansøgningsskema under jeg vil med/ansøg om plads - fast besætning. 

bottom of page